Prijavljivanje poreza na dohodak do 15. marta

Bez autora
Mar 09 2011

Poreska uprava Srbije podsetila je poreske obveznike da je 15. mart zakonski rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2010. godinu.Poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prethodnu godinu, dužna su da podnesu fizička lica (rezidenti, uključujući i stranca - rezidenta) koja su ostvarila dohodak (godišnji zbir oporezivih prihoda) veći od 1.708.200 dinara.

Prijavljivanje poreza na dohodak do 15. martaPoreska uprava Srbije podsetila je poreske obveznike da je 15. mart zakonski rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2010. godinu.

Poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prethodnu godinu, dužna su da podnesu fizička lica (rezidenti, uključujući i stranca - rezidenta) koja su ostvarila dohodak (godišnji zbir oporezivih prihoda) veći od 1.708.200 dinara.

Poreska prijava se podnosi na obrascu "PPDG - 5", prema mestu prebivališta poreskog obveznika.

Svako fizičko lice koje ne podnese poresku prijavu u propisanom roku, ne  podnese je nadležnom poreskom organu,  ili u prijavi ne navede tačne podatke od kojih zavisi visina poreza, biće kažnjeno za prekršaj novčanom kaznom od 5.000  do 50.000 dinara, navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik